Sedem výziev pri spracovaní vstrekovacích foriem

- 2023-05-08-

Sedem výziev pri spracovaní vstrekovacích foriem

Pri spracovaní vstrekovacích foriem sa často vyskytujú rôzne problémy, aké sú všeobecné problémy, ktoré sa vyskytujú pri spracovaní vstrekovacích foriem?

Po prvé, veľkosť, plastové materiály sa zmršťujú, veľkosť formy znásobuje zmršťovanie materiálu.

Po druhé, návrh prietokového kanála by mal byť primeraný a vyvážený a výfuk by mal byť urobený dobre.

Po tretie, lietajúci model nie je dobrý a výrobok bude mať šál.

Po štvrté, pokiaľ ide o vyhadzovanie z formy, či je spád na vyberanie dutín dostatočný, leštenie povrchu je dobré, usporiadanie náprstku by malo byť primerané a zdvih šikmého horného radu by mal byť dostatočný.

Po piate, či kanál chladiacej vody dokáže rýchlo a rovnomerne ochladiť formu.

Po šieste, veľkosť vstupu lepidla je vhodná, príliš veľká na to, aby sťažila oddelenie produktu, príliš malé gumené časti nestačia.

Po siedme, montážna forma by nemala byť menej zle vybavenými časťami a pohyb medzi modulmi by mal byť plynulý.

Aké aspekty by sa mali zohľadniť pri navrhovaní vstrekovacích foriem?

Pri spracovaní vstrekovacích foriem je dôležitým článkom dizajn vstrekovacej formy a hlavné aspekty, ktoré je potrebné zvážiť, sú nasledovné:

1. Vzhľadom na procesné charakteristiky plastových surovín môže mať tvarovací výkon a výber typu vstrekovacieho stroja vplyv na kvalitu tvarovania, preto by sa v procese navrhovania vstrekovacej formy mali prijať zodpovedajúce opatrenia.

2. Na zváženie plastových dielov na požiadavky na vedenie vstrekovacej formy je veľmi dôležitý aj rozumný návrh vodiacej konštrukcie, mal by sa tiež vypočítať pracovný rozmer tvarovaných dielov, pretože vstrekovacia forma vyžaduje celkovú pevnosť a tuhosť.

3, berúc do úvahy požiadavky na skúšanie foriem a opravy foriem, dizajn a výroba foriem úzko súvisia so spracovaním foriem, úspech alebo zlyhanie spracovania surovín vo všeobecnosti závisí od kvality výroby foriem a výrobky z plastových foriem sú stanovené správne vyššie. tri kroky v podstate zahŕňajú základy návrhu vstrekovacej formy, pretože tieto body súvisia s kvalitou spracovania vstrekovacej formy.

V mnohých prípadoch bude hardvérové ​​spracovanie foriem odrážať aj chyby spracovania, čo bude mať za následok pokles výkonu formy, tak ako znížiť chyby spracovania formy Changzhou?

1, rozumný výber a orezávanie brúsneho kotúča, použitie bieleho korundového brúsneho kotúča je lepšie, jeho výkon je tvrdý a krehký a ľahko sa vyrába nová rezná hrana, takže rezná sila je malá, brúsne teplo je malé, použitie stredná veľkosť častíc vo veľkosti častíc, ako je 46 ~ 60 mesh, je lepšia, v tvrdosti brúsneho kotúča s použitím stredne mäkkého a mäkkého (ZR1, ZR2 a R1, R2), to znamená s hrubou zrnitosťou, brúsnym kotúčom s nízkou tvrdosťou , dobré samobudenie môže znížiť rezné teplo. Jemné brúsenie pri výbere vhodného brúsneho kotúča je veľmi dôležité, pre formovú oceľ s vysokým obsahom vanádu a vysokým molybdénom je vhodnejší výber GD monokryštálového korundového brúsneho kotúča, pri spracovaní slinutého karbidu, kaliaca tvrdosť vysokých materiálov, prioritné použitie organických pojivo diamantový brúsny kotúč, organické spojivo brúsny kotúč samobrúsny dobrý, brúsenie drsnosti obrobku do Ra0,2 μm, v posledných rokoch pri aplikácii nových materiálov vykazuje brúsny kotúč CBN (kubický nitrid bóru) veľmi dobrý efekt spracovania , v CNC formovacej brúske, súradnicovej brúske, CNC vnútornej a vonkajšej valcovej brúske, efekt je lepší ako u iných typov brúsnych kotúčov. Pri procese brúsenia dbajte na včasné orezanie brúsneho kotúča, udržujte brúsny kotúč ostrý, keď bude brúsny kotúč pasivovaný, bude skĺznuť a stlačiť na povrchu obrobku, čo spôsobí popáleniny na povrchu obrobku a zníži pevnosť. .

2. Racionálne použitie chladiaceho maziva, hrať tri hlavné úlohy chladenia, umývania a mazania, udržiavať chladiace mazanie čisté, aby sa regulovalo teplo brúsenia v povolenom rozsahu, aby sa zabránilo tepelnej deformácii obrobku. Zlepšite chladiace podmienky počas brúsenia, ako sú brúsne kotúče ponorené do oleja alebo vnútorne chladené. Rezná kvapalina sa zavádza do stredu brúsneho kotúča a rezná kvapalina môže priamo vstúpiť do brúsnej oblasti, pričom má účinný chladiaci účinok a zabraňuje popáleniu na povrchu obrobku.

3. Znížte napätie pri kalení po tepelnom spracovaní na najnižšiu hranicu, pretože namáhanie pri kalení a karbonizácia siete pri pôsobení brúsnej sily vytvára fázovú zmenu, ktorá veľmi ľahko spôsobuje praskliny v obrobku. V prípade vysoko presných foriem, aby sa eliminovalo zvyškové napätie pri brúsení, by sa malo po brúsení vykonať ošetrenie starnutím pri nízkej teplote, aby sa zlepšila húževnatosť.

4. Aby sa eliminovalo namáhanie pri brúsení, forma môže byť tiež ponorená do soľného kúpeľa pri teplote 260 ~ 315 ° C na 1,5 minúty a potom schladená v oleji s teplotou 30 ° C, aby sa tvrdosť mohla znížiť o 1 HRC a zvyškové napätie možno znížiť o 40% ~ 65%.

5. Pre presné brúsenie presných foriem s rozmerovou toleranciou 0,01 mm dávajte pozor na vplyv okolitej teploty a požadujte brúsenie pri konštantnej teplote. Z výpočtu je zrejmé, že oceľové diely s dĺžkou 300 mm, pri rozdiele teplôt 3 °C, má materiál zmenu asi 10,8 μm, (10,8 = 1,2 × 3 × 3 a deformácia na 100 mm je 1,2 μm/ °C) a každý proces dokončovania musí plne zvážiť vplyv tohto faktora.

6. Elektrolytické brúsenie sa používa na zlepšenie presnosti výroby foriem a kvality povrchu. Pri elektrolytickom brúsení brúsny kotúč zoškrabuje oxidový film: namiesto brúsenia kovu je brúsna sila malá, brúsne teplo je tiež malé a nevzniknú žiadne brúsne otrepy, praskliny, popáleniny a iné javy. všeobecná drsnosť povrchu môže byť lepšia ako Ra0,16μm; okrem toho je opotrebenie brúsneho kotúča malé, ako je brúsenie slinutého karbidu, množstvo opotrebenia brúsneho kotúča z karbidu kremíka je asi 400 % ~ 600 % hmotnosti brúseného karbidu, pri brúsení elektrolýzou je množstvo opotrebovania brúsneho kotúča je len 50 % ~ 100 % brúsneho množstva slinutého karbidu.

7. Rozumne zvoľte množstvo mletia a použite metódu jemného mletia s malým radiálnym posuvom alebo dokonca jemným mletím. Ak sa radiálny posuv a rýchlosť brúsneho kotúča primerane znížia a axiálny posuv sa zvýši, kontaktná plocha medzi brúsnym kotúčom a obrobkom sa zníži a podmienky rozptylu tepla sa zlepšia, aby sa účinne regulovalo zvýšenie povrchovej teploty. .