Význam teploty pre vstrekované diely

- 2023-04-28-

Význam teploty pre vstrekované diely

V procese výroby plastových výrobkov možno vstrekovacie formy označiť za mimoriadne dôležitú súčasť. Kvalita vstrekovacích foriem priamo nesúvisí len s integritou plastových výrobkov a presnosťou rozmerov, ale určuje aj výrobné náklady a ekonomické výhody podnikov, takže použitie sofistikovaných moderných technológií na výrobu vysoko kvalitných foriem je obzvlášť dôležité. .

Je to do dutiny vstrekovacej formy vstrekovanie vstrekovacej formy presné meranie taveniny plastov, v špeciálnej dýze do taveniny vstrekovanie stlačeného plynu, plynu v tele Rong v smere menšej ťažnosti dopredu, zatlačte taveninu na vyplnenie dutiny a taveninu na udržiavať tlak, keď je tlak plynu, doba vstrekovania primeraná, plast bude stlačený tlakovým plynom na stenu dutiny, čím sa vytvoria duté, úplné plastové časti, po ochladení a stuhnutí plastovej taveniny, aby sa vypustil plyn do roztaviť, otvorte formu, aby ste opustili produkt.

Kontrola teploty spracovania vstrekovaním je tiež veľmi prísna, čo je dôležitý a náročný krok, preto je potrebná osobitná pozornosť. Teraz sa pozrime na kontrolu teploty spracovania vstrekovaním.

1. Proces plnenia formy využíva jednorozmerné vedenie tepla a zodpovedajúce chladenie je tiež jednorozmerné chladenie.

2. Po vstupe vysokoteplotnej tekutiny zostáva merná tepelná kapacita a vlastná tepelná vodivosť tvarovaného výrobku nezmenená.

3. V procese formovania produktu sú abrazíva a plastové diely v konštantnom teplotnom poli.

4. V poli konštantnej teploty, keď sa teplota jadra rovná teplote v čase tepelnej deformácie plastu, celý chladiaci cyklus končí. To tiež ukazuje, že horný a dolný limitný bod majú dve funkcie. Podľa rôznych požiadaviek na vstrekovanie sa líši aj teplota jeho hornej a dolnej hranice, takže v mnohých prípadoch je potrebné analyzovať špecifické problémy.

Vyššie uvedené je relevantný úvod do teplotnej kontroly spracovania vstrekovaním. V procese vstrekovania je rozhodujúca kontrola teploty, ak kontrola teploty nie je dobrá, priamo ovplyvní kvalitu produktu. Tu môžete jednoducho pochopiť vstrekovanie, pretože veľa vstrekovaných dielov je v našom živote veľmi dôležitých, ale na zabezpečenie kvality produktu je veľmi dôležité kontrolovať spracovanie, takže dúfam, že to pomôže každému.