Presné CNC obrábanie tu nepoznáte málo vedomostí

- 2023-04-19-

Presné CNC obrábanie tu nepoznáte málo vedomostí!

Presné CNC obrábanie je vlastne obrábanie s exponenciálnym riadením, najskôr zapíšte konštrukčné výkresy do programu a potom pripojte počítač k CNC obrábaciemu stroju, ovládajte činnosť CNC obrábacieho stroja pomocou programovania, dokončite spracovanie presných obrobkov, CNC presné obrábanie je vhodný hlavne pre malé série, rôzne druhy spracovania obrobkov, presné obrábanie, materiál, ktorý používa, sú prísne požiadavky, nie všetky materiály sú vhodné.

Presné obrábanie, nie všetky materiály môžu byť presné obrábanie, ako je napríklad tvrdosť príliš veľkých materiálov, ak je väčšia ako tvrdosť spracovaných dielov, niektoré špeciálne materiály nie sú vhodné na presné obrábanie.

Prvou je požiadavka na tvrdosť materiálu, pri niektorých príležitostiach platí, že čím vyššia je tvrdosť materiálu, tým lepšie, ale obmedzené na požiadavky na tvrdosť obrábacieho stroja, spracovaný materiál nemôže byť príliš tvrdý, ak je ťažšie ako stroj nemožno spracovať.

Po druhé, materiál je mäkký a tvrdý, najmenej o jeden stupeň nižší ako tvrdosť stroja a zároveň závisí od úlohy spracovávaného zariadenia a rozumného výberu materiálov pre stroj.

zásluhy:

(1) Výrazne znížte počet nástrojov, spracovanie častí so zložitými tvarmi nevyžaduje zložité nástroje. Ak chcete zmeniť tvar a veľkosť dielu, stačí upraviť program spracovania dielu, ktorý je vhodný pre vývoj a úpravu nového produktu.

(2) Stabilná kvalita spracovania, vysoká presnosť spracovania, vysoká opakovateľnosť, prispôsobenie sa požiadavkám na spracovanie lietadiel.

(3) Vysoká efektívnosť výroby v prípade viacodrodovej, malosériovej výroby, ktorá môže skrátiť čas prípravy výroby, nastavenie obrábacieho stroja a kontrolu procesu a skrátiť čas rezania v dôsledku použitia optimálneho množstva rezu.

(4) Dokáže spracovať zložité povrchy, ktoré je ťažké spracovať konvenčnými metódami, a dokonca spracovať niektoré nepozorovateľné časti spracovania.

Nevýhodou CNC obrábania je, že vybavenie obrábacieho stroja je drahé a vyžaduje, aby mal personál údržby vysokú úroveň.

Dokončovanie sa vykonáva po hrubovacej vlastnej kontrole. Po dokončení by mali pracovníci sami skontrolovať tvar a veľkosť spracovanej časti: otestovať základnú dĺžku a šírku spracovacej časti zvislej roviny; Spracovateľská časť naklonenej plochy zmeria veľkosť základného bodu vyznačeného na výkrese a pracovník vykoná samokontrolu obrobku a až po potvrdení, že spĺňa požiadavky výkresov a procesu, môže byť obrobok odstránený a odoslaný do inšpektor pre osobitnú kontrolu.