Sústružnícke presné súčiastky spracovávajúce bežnú metódu leštenia

- 2023-04-19-

Sústružnícke presné súčiastky spracovávajúce bežnú metódu leštenia

Leštenie je technológia spracovania na úpravu povrchu pri obrábaní presných dielov hriadeľa a tento spôsob spracovania by mal dbať aj na krásu a praktickosť. Jednoduché leštenie hriadeľa sa týka spôsobu úpravy povrchu obrobku pilníkom, brúsnym papierom a brúsnym papierom.

Pri obrábaní hriadeľa, keď je malý rozdiel vo veľkosti alebo drsnosti povrchu obrobeného povrchu, z dôvodu presnosti obrábacieho stroja alebo nástroja a iných dôvodov nie sú vhodné na vysokorýchlostné jemné sústruženie, potom povrch obrobok je možné leštiť pilníkom, brúsnym papierom a brúsnym papierom, aby sa zmenila mikro veľkosť alebo zvýšila povrchová úprava, aby sa veľkosť kvalifikovala alebo sa znížila hodnota drsnosti povrchu.

Sústruženie tvárniacej plochy obojručným spôsobom ovládania, v dôsledku nerovnomerného ručného posuvu, povrch obrobku ľahko zanecháva nerovnomerné stopy po pilovaní, aby sa dosiahla požadovaná drsnosť povrchu, po sústružení obrobku dochádza k drsnosti korekcia pilníka a jemné orezávanie pilníka. Tlak pilníka by mal byť rovnomerný a konzistentný a sila by nemala byť príliš veľká, inak bude obrobok na spracovanie presných dielov vypilovaný do konvexného a nezaobleného stavu.

Pri pilovaní pilníkom na sústruhu je pilovací príspevok vo všeobecnosti asi 0,05 mm a je veľký a obrobok sa dá ľahko pilovať. Zároveň by z bezpečnostných dôvodov pri pilovaní mala ľavá ruka držať rukoväť, pravá ruka by mala držať predný koniec pilníka na pilník, aby sa predišlo zraneniu ľudí pomocou háčikového oblečenia, rýchlosť tlačenia pilníka je vo všeobecnosti 40 krát / min, nie rýchlo. Keď je rýchlosť príliš vysoká, je ľahké brúsiť tupé pilníky; Keď je rýchlosť príliš nízka, je ľahké obrobok pilovať. Pri používaní pilníka sa nedotýkajte skľučovadla.

Po pilovaní vyleštite šmirgľom. Šmirgľová tkanina nanesená na sústruhu je zvyčajne vyrobená zo zŕn korundového piesku. Podľa hrúbky zŕn piesku sa používa šmirgľový plátno č. 00, č. 0, č. 1 a pol a č. 2, čím menšie číslo, tým jemnejšie častice. Č. 00 je jemná šmirgľová tkanina a č. 2 je hrubá šmirgľová tkanina.

Vo všeobecnom opracovaní hriadeľa malých rozmerov sa pri leštení povrchu obrobku brúsnym papierom (brúsnym papierom) špeciálne nástroje Mingyue leští iba ručným šmirgľom (brúsnym papierom), ale musíte dbať na bezpečnosť. Vo všeobecnosti existujú dva spôsoby, ako leštiť brúsnym papierom (brúsnym papierom) v ruke, ťahať dva konce šmirgľového plátna ručne alebo obaľovať šmirgľový plátno na drevenú dosku a iné predmety, leštiť obrobok, je to prísne zakázané na omotanie šmirgľového plátna okolo obrobku alebo uchopenie šmirgľového plátna oboma rukami, aby sa obrobok pevne vyleštil, toto sa dá ľahko upnúť, prsty sa váľajú medzi šmirgľom a obrobkom, čo spôsobuje osobné nehody.

Pri leštení brúsnym plátnom sa brúsna podložka spravidla vykonáva pod pilníkom, čo môže zaistiť bezpečnosť bez ovplyvnenia kvality spracovania presných dielov.