Výhody plastových surovín PES

- 2023-04-14-

Výhody plastových surovín PES

PES plast - PES polyétersulfónová živica, je priehľadná jantárová amorfná živica s vynikajúcou tepelnou odolnosťou, vynikajúcou rozmerovou stálosťou a dobrou chemickou odolnosťou. Okrem toho PES vykazuje vynikajúcu spoľahlivosť proti prudkým zmenám teploty a má vynikajúcu spoľahlivosť pri dlhodobom používaní pri vysokých teplotách. Vďaka vynikajúcej spracovateľnosti a vynikajúcim vlastnostiam má PES široké uplatnenie.
Výhody plastových surovín PES:
1. Tepelná odolnosť: teplota tepelnej deformácie je 200 ~ 220 ° C, teplota nepretržitého používania je 180 ~ 200 ° C a teplotný index UL je 180 ° C.
2. Odolnosť proti hydrolýze: odolá horúcej vode alebo pare pri 150 ~ 160 ° C a nepodlieha erózii kyselín a zásad pri vysokej teplote.
3. Teplotná konzulárnosť modulu: Modul matrice sa takmer nemení od -100 °C do 200 °C, najmä nad 100 °C, než u ktorejkoľvek termoplastickej živice.
4. Odolnosť proti tečeniu: Jeho odolnosť proti tečeniu je najlepšia spomedzi termoplastických živíc v teplotnom rozsahu pod 180 °C, najmä PES živica vystužená sklenenými vláknami je lepšia ako niektoré termosetové živice.
5. Rozmerová stabilita: koeficient lineárnej rozťažnosti je malý a jeho teplotná spoľahlivosť je tiež malá. Vyznačuje sa 30 % PES živicou vystuženou sklenenými vláknami, ktorá má koeficient lineárnej rozťažnosti iba 2,3 × 10 / °C a stále si dokáže udržať podobnú hodnotu ako hliník až do 200 °C.
6. Odolnosť proti nárazu: Má rovnakú odolnosť proti nárazu ako polykarbonát. Nevystuženú živicu možno nitovať, ale je citlivá na tenké zárezy, preto treba dávať pozor na dizajn.
7. Netoxický: Z hľadiska zdravotných noriem je uznaný americkou FDA a tiež spĺňa požiadavky oznámenia č. 434 a 178 japonského ministerstva zdravotníctva a sociálnych vecí.
8. Nehorľavosť: samozhášavá, bez pridania akéhokoľvek spomaľovača horenia, má vynikajúcu spomaľovač horenia až do triedy UL94V-0 (0,46 mm).
9. Chemická odolnosť: PES je odolný voči benzínu, motorovému oleju, mazaciemu oleju a iným olejom a freónu a iným čistiacim prostriedkom a jeho odolnosť voči praskaniu rozpúšťadlami je najlepšia v amorfnej živici. Jeho odolnosť voči polárnym rozpúšťadlám, ako je acetón a chloroform, však nie je dobrá a pri používaní treba venovať pozornosť.