Vlastnosti a aplikácie PPSU živice

- 2023-04-14-

Vlastnosti a aplikácie PPSU živice

PPSU je mierne jantárový lineárny polymér. Okrem silných polárnych rozpúšťadiel, koncentrovanej kyseliny dusičnej a kyseliny sírovej, je stabilný voči všeobecným kyselinám, zásadám, soliam, alkoholom, alifatickým uhľovodíkom atď. Čiastočne rozpustný v aromatických uhľovodíkoch esterových ketónov, rozpustný v DM halogénovaných uhľovodíkov. Dobrá tuhosť a húževnatosť, teplotná odolnosť, tepelná oxidácia, vynikajúca odolnosť proti tečeniu, odolnosť proti korózii anorganických kyselín, zásad a soľných roztokov, odolnosť voči iónovému žiareniu, netoxické, dobré izolačné a samozhášacie vlastnosti, ľahké tvarovanie a spracovanie.
1. PPSU je vhodný na výrobu tepelne odolných dielov, izolačných dielov, dielov znižujúcich opotrebovanie, dielov prístrojového vybavenia a dielov medicínskych zariadení a polyarylsulfón je vhodný na výrobu pracovných dielov pri nízkych teplotách.
2. Polysulfón sa bežne používa v elektronickom a elektrotechnickom priemysle na výrobu dosiek s integrovanými obvodmi, rámov cievok, stýkačov, objímok, kapacitných fólií a krytov vysokovýkonných alkalických batérií.
3. Polysulfón sa používa v domácich spotrebičoch pre zariadenia mikrovlnnej rúry, ohrievače kávy, zvlhčovače vzduchu, sušiče vlasov, sušiče látok, dávkovače nápojov a potravín, jedálenský riad, poháre na vodu, dojčenské fľaše atď. Môže tiež nahradiť farebné kovy pre presnosť konštrukčné časti, ako sú hodiny, kopírky a fotoaparáty.

4. Polysulfón prešiel príslušnými špecifikáciami v oblasti medicíny a potravín v Spojených štátoch a môže nahradiť výrobky z nehrdzavejúcej ocele. Vďaka vlastnostiam odolnosti voči výparom, odolnosti voči hydrolýze, netoxicite, vysokoteplotnej dezinfekcii výparmi, vysokej priehľadnosti a dobrej rozmerovej stabilite môže byť polysulfón použitý ako doska na chirurgické nástroje, rozprašovač, regulátor tekutín, srdcový ventil, kardiostimulátor, plynová maska, zub zásobník atď.


Keďže PPSU je bezpečný materiál, neobsahuje karcinogénne chemikálie narúšajúce endokrinný systém (environmentálny hormón: bisfenol A) a ako materiál s vynikajúcou tepelnou odolnosťou má teplotu tepelnej odolnosti až 207 stupňov. V dôsledku opakovaného varu pri vysokej teplote, sterilizácia parou. Má vynikajúcu odolnosť voči chemikáliám a zásadám a bez chemických zmien znesie čistenie bežnými chemikáliami a čistiacimi prostriedkami. Ľahké, odolné proti pádu, a to ako z hľadiska bezpečnosti, tak teplotnej odolnosti, odolnosti voči hydrolýze a odolnosti voči nárazom. Ale cena je pomerne vysoká