Rozdiel medzi zmesou pre sústruženie a päťosovým obrábacím centrom

- 2023-03-30-

Rozdiel medzi zmesou pre sústruženie a päťosovým obrábacím centrom

Jednoducho povedané, zmes na rotačné frézovanie môže pokryť spracovanie päťosového obrábacieho centra, ale päťosová nemôže vykonávať spracovanie zmesi na rotačné frézovanie. Zmes na sústruženie a frézovanie je v skutočnosti rozšírením funkcie sústruhu, hlavne na funkciu sústruhu a potom pridajte výkonovú hlavu, zvýšte funkciu frézovania a vŕtania frézky, čím sa znižuje technológia spracovania produktu na zlepšenie účinnosti.

Obrábacie centrum je "CNC frézka s knižnicou nástrojov", má všetky funkcie frézky a dokáže automaticky meniť nástroj, čím sa znižuje náročnosť práce, zvyšuje sa efektivita práce. Hlavnou funkciou päťosovej rotačnej frézovacej zmesi je sústruh, upínadlom je vo všeobecnosti skľučovadlo na vretene a obrobok je vo všeobecnosti rotačné teleso. Hlavnou funkciou päťosového obrábacieho centra je pridať stred. Päťosové obrábacie centrum pozostáva z troch pohyblivých osí XYZ a dvoch rotačných osí AC. Obrobok na spracovanie je vo všeobecnosti doska a rôznych tvarov.

Sústružnícke frézovanie má nasledujúce výhody:

1, vysoká presnosť: vyhnúť sa procesu rozptýlené umelé, chyba stroja;

2, vysoká účinnosť: efektívne skrátiť čas prípravy výroby, zlepšiť mieru využitia obrábacích strojov;

3, znížte náklady: postupne sa dokončí viacero procesov, zníži sa počet obrábacích strojov, aby bolo jednoduchšie plánovať výrobu, ušetriť investičné náklady a oblasť dielne;

4, celé odlievacie lôžko, rozpätie vodiacej koľajnice, dobrá tuhosť;

5, sústruženie, frézovanie, vŕtanie, závitovanie po dokončení upnutia, vysoká presnosť, vysoká účinnosť;

6, import frézovacia výkonová hlava, vysoká spoľahlivosť, voliteľné špecifikácie, voliteľné: dvojitá frézovacia výkonová hlava, tri frézovacie výkonové hlavy, obojsmerné dvojité frézovacie výkonové hlavy, obojsmerné štyri frézovacie výkony.

Je to preto, že zmes na rotačné frézovanie má toľko výhod, čo je dôležitejšie, tieto výhody sú v súlade s moderným priemyslom spracovania kovov s vysokou účinnosťou a nízkymi nákladmi na požadovaný spôsob spracovania. Takže vývoj sústružníckeho frézovacieho stroja musí ísť na vyššiu úroveň pod podporou trhu.

Výhody päťosového sústružno-frézovacieho komplexného obrábacieho centra:

1. Väčší rozsah procesov: Pridaním špeciálnych funkčných modulov je možné realizovať väčšiu integráciu procesov. Ako je spracovanie ozubených kolies, spracovanie vnútorného a vonkajšieho brúsenia, spracovanie hlbokých otvorov, spracovanie dutín, laserové kalenie, online meranie a ďalšie funkcie integrované do sústružníckeho frézovacieho centra skutočne dosahujú úplné spracovanie všetkých zložitých dielov.

2, vyššia účinnosť: prostredníctvom konfigurácie dvojitej výkonovej hlavy, dvojitého vretena, dvojitého držiaka nástrojov a ďalších funkcií, aby sa súčasne dosiahlo spracovanie viacerých nástrojov, zlepšila sa účinnosť spracovania.

3. Prevedenie: Keďže veľké časti sú vo všeobecnosti komplikované v štruktúre, vyžadujú si spracovanie viacerých častí a procesov a časovo náročné pri inštalácii a umiestňovaní, jednou z hlavných výhod kompozitného obrábania sústružníckeho frézovania je skrátenie času opätovného -inštalácia a nastavenie dielov pri viacprocesovom a viacprocesovom spracovaní, preto je výhodnejšie použiť päťosové sústružnícke frézovacie centrum na obrábanie kompozitov.

4. Modulárna štruktúra a rýchla rekombinácia funkcií: Rýchla rekombinácia päťosového sústružníckeho frézovacieho centra je jednou z dôležitých podmienok pre jeho rýchlu reakciu na dopyt na trhu a trhový podiel a modulárna štruktúra je základom pre rýchlu rekombináciu piatich -osové funkcie sústružno-frézovacieho centra. Pokročilou myšlienkou päťosovej technológie sústružníckeho frézovania je zlepšiť kvalitu produktu a skrátiť výrobný cyklus produktu.