Aké sú výhody a nevýhody kombinovaného obrábania?

- 2023-03-30-

Kompozitné obrábanie na sústruženie-frézovanie je spôsob mechanického spracovania, kompozitné obrábanie na sústruženie-frézovanie nie sú len dva spôsoby spracovania sústruženia a frézovania na obrábací stroj, ale použitie syntetického pohybu sústružníckeho frézovania na dokončenie všetkých druhov povrchového spracovania, je nová rezná teória a technológia rezania vyrábaná pod podmienkou väčšieho rozvoja technológie numerického riadenia; Skutočná vec je však často má dve strany, sústružno-frézovacia zmes má mnoho zjavných výhod, no sprevádza ju aj niekoľko nedostatkov, dnes vám malý editor CNC zariadení Santes predstaví, sústružno-frézovaciu zmes a výhody a nevýhody spracovania sú čo?

Výhodou sústružníckeho frézovania

1, znížte počet upnutia, zvýšte presnosť spracovania

Dvojvretenové sústružnícke komplexné obrábacie stroje umožňujú dokončiť všetky procesy vyvrtávanie, sústruženie, vŕtanie a frézovanie v jedinom upínacom procese, čím sa vyhnete problémom s opakovaným polohovaním a prestavovaním, čím sa výrazne skráti výroba obrobku a cyklus obrábania a zabráni sa potenciálu pre zvýšené tolerancie v dôsledku opakovaného upnutia. Zníženie upínacích časov zabraňuje hromadeniu chýb spôsobených konverziou polohovacej referencie. Zároveň väčšina súčasných zariadení na spracovanie sústružníckeho komplexu má funkciu online detekcie, dokáže realizovať kľúčové údaje pri detekcii a presnosti výrobného procesu, aby sa zlepšila presnosť spracovania produktov, integrácia vysokej pevnosti konštrukcia lôžka na zlepšenie schopnosti gravitačného spracovania ťažko rezateľných materiálov, stroj je vybavený automatickým podávacím zariadením, môže realizovať automatické podávanie na kontinuálne, základná realizácia prevádzky jednej strojnej linky.

2, znížte podlahovú plochu, znížte náklady na spracovanie

Kompaktný a krásny tvarový dizajn, zlepšuje využitie priestoru, údržbu a opravy pohodlnejšie, takže zákazníci sú spokojní, hoci cena jednej jednotky sústružníckeho komplexného zariadenia na spracovanie je relatívne vysoká, ale kvôli skráteniu výrobného reťazca a zníženie vybavenia požadovaného produktom, ako aj zníženie počtu zariadení, dielenskej plochy a nákladov na údržbu zariadení, môže účinne znížiť náklady na investície, výrobu a správu celkového investičného majetku.

3, znížiť technológiu spracovania produktov, zlepšiť efektivitu spracovania

Je možné nainštalovať rôzne špeciálne nástroje, nové usporiadanie nástrojov na skrátenie času výmeny nástroja na zlepšenie efektivity spracovania, komplexné obrábanie pomocou sústruženia a frézovania môže realizovať upínanie na dokončenie všetkých alebo väčšiny procesov spracovania, čím sa výrazne skráti reťazec výrobného procesu produktu. . To nielen znižuje pomocný výrobný čas v dôsledku výmeny nakladacej karty, ale tiež znižuje výrobný cyklus a čakaciu dobu na nástroje a prípravky. Môže výrazne zlepšiť efektivitu spracovania. Sústružnícke frézovanie kompozitu dokončuje rôzne procesy spracovania prostredníctvom jedinej upínacej časti, skracuje čas spracovania, zlepšuje presnosť spracovania a efektivitu spracovania. Sústruženie, frézovanie a ďalšie zložité funkcie spracovania na dosiahnutie upnutia môžu dokončiť koncepciu spracovania sústružníckeho frézovania.

Chyba zloženého obrábania sústruženia a frézovania

1, sústruženie-frézovanie zložité operácie spracovania, je ťažké zvládnuť v krátkom čase. Komplexné programovanie obrábacích strojov, schopnosť operátora je vyššia, najmä kvôli neskorému domácemu spracovaniu kompozitov, úroveň cudzieho jazyka má určité požiadavky, takže prevádzka postupov spracovania na zvládnutie obtiažnosti je väčšia, nový kompozitný obrábací stroj čas školenia je vo všeobecnosti relatívne krátky, operátor ovládal len niekoľko častí, Niektoré podniky na funkciu dovážaných obrábacích strojov vyvinuli iba 1/10 úrovne, limitované úrovňou operátora môžu spracovať len obmedzené produkty. Bez zodpovedajúceho riadiaceho mechanizmu je ťažké prilákať operátorov na vykonanie hĺbkového výskumu. Nedostatok personálu sťažuje riešenie problémov obrábacích strojov, keď už nastanú, a na ich opravu je potrebné najať zahraničných starších technikov za vysoké ceny.

2, štruktúra obrábacieho stroja na rotačné frézovanie je zložitá, má vysoké náklady na údržbu. Výroba kompozitných obrábacích strojov je súborom pokročilých technológií a presných dielov a ich údržba je lepšia. Hydraulický olej a mazací olej sa používajú podľa predpisov. Pravidelná údržba, údržba, generálne opravy, aby sa zabezpečila konzistentná presnosť obrábacieho stroja na včasnú výmenu opotrebovaných častí a náhradné diely sú vo všeobecnosti veľmi vysoké, ako sú vodiace lišty, ložiská atď., A všetky druhy oleja. Obrábacie stroje majú vysoké požiadavky na životné prostredie a vyžaduje sa teplota prostredia, vlhkosť a čistota miesta spracovania. Tradičné obrábacie stroje vyžadujú oveľa menej.

3, kompozitné spracovanie na rotačnom frézovaní nie je vhodné na hromadné spracovanie. Vzhľadom na vysoké náklady, hromadné spracovanie spôsobuje, že výrobné náklady na jeden výrobok sú vysoké, pretože veľké množstvo nástrojov po použití jeho brúsneho obväzu má veľmi vysoké požiadavky. A tradičný dizajn obrábacieho stroja po špeciálnom prípravku, stroj spracovávajúci iba jeden prvok, kvalifikovaný pracovník denne zopakuje rovnakú akciu na riadenie nakladania a vykladania akčného času spracovania môže dosiahnuť hromadnú výrobu.