Požiadavky na suroviny na vstrekovanie

- 2022-11-17-

Požiadavky na suroviny na vstrekovanie


Materiál na vstrekovanie, ktorý nespĺňa požiadavky na aplikáciu, tiež povedie k slabému lesku. Príčiny a liečebné opatrenia sú nasledovné:



1. Pôvodný odhad procesu vstrekovania je, že obsah vody alebo iných odparujúcich sa látok je príliš vysoký a odparovacie zložky pri tvarovaní kondenzujú medzi stenou dutiny formy a roztaveným materiálom, čo vedie k vzhľadu plastu časti so slabým leskom. Materiál by mal byť predbežne vyvŕtaný.



2, odfarbenie odlíšenia materiálu alebo farbiva, ktoré má za následok slabý lesk. Mali by sa vybrať materiály a farbivá s vysokou teplotnou odolnosťou.



3, funkcia aktivity materiálu je príliš slabá, takže vzhľad plastových častí nie je hustý, čo má za následok slabý lesk. Mal by sa nahradiť lepšou funkciou živice alebo zvýšiť používanie vhodných mazív a zlepšiť teplotu spracovania.



4, pôvodný odhad zmiešaný s rôznymi materiálmi alebo nerozpustnými materiálmi. Mali by sa použiť nové materiály.



5, veľkosť častíc materiálu nie je jednotná. Materiály s veľkými rozdielmi vo veľkosti častíc by sa mali triediť.



6, kryštalická živica v dôsledku nerovnomerného chladenia, čo má za následok slabý lesk. Teplota formy by mala byť pri vstrekovaní primerane kontrolovaná. Na hrubostenných plastových dieloch, ak chýba chladenie, spôsobí tiež, že plastové diely budú chlpaté a budú matne lesklé. Riešením je vybrať plastové diely z formy a ihneď ich vložiť do studenej lisovacej formy ponorenej do studenej vody, aby vychladli.



7. Podiel opätovného použitia recyklovaných materiálov v surovinách je príliš vysoký, čo ovplyvňuje rovnomernú plastifikáciu roztavených materiálov. Suma by sa mala znížiť.



Pri vstrekovaní sa riadenie vstrekovacieho tlaku zvyčajne delí na jeden vstrekovací tlak, dva vstrekovacie tlaky (zadržanie tlaku) alebo viac ako tri riadenie vstrekovacieho tlaku. Či už je možnosť prepínania tlaku vhodná, je veľmi dôležité vyhnúť sa príliš vysokému tlaku vo forme a vyhnúť sa pretečeniu materiálu alebo nedostatku materiálu. Špecifický objem foriem závisí od roztaveného tlaku a teploty v štádiu uzatvárania brány. Ak sú tlak a teplota rovnaké zakaždým od udržiavania tlaku po fázu chladenia produktu, špecifický objem produktu sa nezmení.



Pri stabilnej teplote tvarovania je dôležitým parametrom na určenie veľkosti produktu udržiavanie tlaku, dôležitými premennými ovplyvňujúcimi veľkosť produktu je udržiavanie tlaku a teplota. Napríklad: po ukončení plnenia prítlačný tlak okamžite klesne, keď povrchová vrstva vytvorí určitú hrúbku, prítlačný prítlak opäť stúpne, takže nízka tesniaca sila môže byť použitá na vytváranie veľkých výrobkov s hrubými stenami, na elimináciu závalovej jamy a odletovej hrany.



Tlak a rýchlosť udržiavania tlaku sú zvyčajne 50% ~ 65% vysokého tlaku a rýchlosti, keď je plastová dutina naplnená, to znamená, že tlak udržiavania tlaku je asi o 0,6 ~ 0,8 MPa nižší ako vstrekovací tlak. Pretože prídržný tlak je nižší ako vstrekovací tlak, zaťaženie olejového čerpadla je nízke počas značnej doby zdržania, predlžuje sa životnosť čerpadla na tuhý olej a tiež sa znižuje spotreba energie motora olejového čerpadla.



Trojstupňové tlakové vstrekovanie môže nielen zabezpečiť hladké vyplnenie obrobku, ale tiež sa neobjaví zvarová čiara, priehyb, letmá hrana a deformácia deformácie. Na tenkostenných častiach, dlhých malých častiach, dlhom procese veľkých častí výlisku, dokonca aj vybavenie dutín nie je príliš vyvážené a nie príliš tesné výlisky sú dobré.