Rozdiel medzi plastovou formou a vstrekovacou formou

- 2022-11-17-

Rozdiel medzi plastovou formou a vstrekovacou formou

S rozvojom vedy a techniky sa plastové výrobky už stali akýmsi produktom, ktorý sa v našom každodennom živote nedá nahradiť. V reálnom živote plastové výrobky takmer obsadili rôzne kategórie. Napríklad v živote môžu priatelia kedykoľvek vidieť autá, lode, lietadlá, počítače, telefóny a iné materiály a niekoľko ich plastových doplnkov je formovaných plastovými formami. Keď sa produkt narodí, je potrebné otvoriť formu a musíme nájsť továreň na formy, často si myslíme, že vstrekovacia forma a plastová forma majú rovnaký význam, horúce sa opýtajte na rozdiel medzi plastovou formou a vstrekovacou formou, prečítajte si tento článok vás zavedie k tomu, aby ste sa spýtali na rozdiel medzi!



Plastová forma, kombinovaná plastová forma používaná na tlakové tvarovanie, vytláčanie, vstrekovanie, vyfukovanie a tvarovanie s nízkou penivosťou, pozostáva hlavne z konkávnej formy s variabilnou dutinou zloženej z konkávnej kompozitnej základnej dosky, zostavy konkávnej formy a konkávnej kompozitnej karty a dierovaciu matricu s variabilným jadrom zloženou z dierovacej kompozitnej základnej dosky, dierovacej zostavy, dierovacieho kompozitného štítku, zostavy na rezanie dutín a bočne rezanej kompozitnej dosky. Zmena súradníc konvexnej matrice, konkávnej matrice a pomocného tvárniaceho systému. Dokáže spracovať rôzne tvary, rôzne veľkosti sériových plastových dielov.



Vstrekovacia forma je druh objektu na výrobu plastových hotových výrobkov; Je tiež predmetom kompletného usporiadania a veľkosti rezu plastových výrobkov. Vstrekovanie je technika spracovania používaná pri hromadnej výrobe zložitých dielov určitých tvarov. Konkrétne sa to týka horúceho roztaveného plastu, ktorý sa vstrekuje do dutiny formy vstrekovacím lisom pod vysokým tlakom, po ochladení a vytvrdnutí sa získa tvarovací produkt. Vstrekovacia forma sa skladá z pohyblivej formy a pevnej formy. Pohyblivá forma je umiestnená na pohyblivej šablóne vstrekovacieho stroja a pevná forma je umiestnená na pevnej šablóne vstrekovacieho stroja. Pri vstrekovaní sú pohyblivá forma a pevná forma uzavreté, aby vytvorili lejací systém a dutinu. Keď sa forma otvorí, pohyblivá forma a pevná forma sa oddelia, aby sa odstránili plastové výrobky. Aby sa znížila ťažká konštrukcia formy a výrobné pracovné zaťaženie, vstrekovacia forma najviac akceptuje štandardnú formu.



Z vyššie uvedeného obsahu je vidieť, že medzi plastovými formami a vstrekovacími formami sú určité rozdiely, ktoré uľahčia komunikáciu medzi nami a výrobcami plastových foriem a vyhnú sa chybám.



Prečo sa výrobky z plastových foriem deformujú



Rad plastových dielov rôznych tvarov a veľkostí je možné spracovať koordinovanou výmenou konvexnej a konkávnej matrice a pomocným systémom tvárnenia plastovej formy. Aby sme vyhoveli potrebám lisovacích dielov, musíme pri výbere plastových foriem venovať pozornosť niekoľkým veciam a predložiť potreby reakcie. Nasledujúci výber vhodnejších požiadaviek na plastové formy na splnenie šiestich všeobecných požiadaviek



1, vysoká odolnosť proti korózii, mnohé živice a prísady majú výhody erózie na povrchu dutiny, táto erózia spôsobuje rozpúšťanie kovu na povrchu dutiny, odlupovanie, zhoršuje sa stav povrchu, zhoršuje sa kvalita plastových dielov. Preto Z najlepšie použite nehrdzavejúcu oceľ, alebo povrch dutín na pochrómovanie, činelovú likvidáciu niklu.



2. Lesk a presnosť povrchu plastových hotových výrobkov s dobrou odolnosťou proti opotrebeniu jednoducho súvisí s odolnosťou povrchu dutiny plastovej formy proti opotrebeniu. Najmä keď sú niektoré plasty pridané so skleneným vláknom, anorganickým plnivom a niektorými pigmentmi, tieto a plastová tavenina sa pohybujú vysokou rýchlosťou v prietokovom kanáli a dutine formy, čo je veľký konflikt s povrchom dutiny.



3. Dobrá rozmerová stabilita pri lisovaní plastov, teplota dutiny plastovej formy by mala dosiahnuť viac ako 300 ℃. Na tento účel je Z najlepšou voľbou správne temperovanej objektovej ocele (oceľ temperovaná za tepla). V opačnom prípade to spôsobí zmenu mikroskopického rozloženia materiálu, čo má za následok zmenu veľkosti plastovej formy.



4. Ľahko spracovateľné časti foriem sú väčšinou vyrobené z kovových materiálov a niektoré tvary rozloženia sú veľmi zložité. Aby sa skrátil výrobný cyklus a zlepšila sa zhoda, materiály foriem musia byť ľahko spracované do tvarov a presnosti vyžadovanej výkresmi.



5. Plastové diely s dobrým leštiacim výkonom zvyčajne vyžadujú dobrý lesk a stav povrchu, takže drsnosť povrchu dutiny je veľmi malá. Týmto spôsobom musí byť povrch dutiny spracovaný, ako je leštenie a brúsenie. Preto by vybraná oceľ nemala obsahovať hrubé nečistoty a otvory.



6. Likvidácia tepla má malý vplyv. Aby sa zlepšila tvrdosť a odolnosť proti opotrebovaniu, je pre plastové formy vo všeobecnosti potrebné odvádzanie tepla, ale tento trest by mal spôsobiť, že zmena veľkosti bude veľmi malá. Preto je možné predkalenú oceľ opracovať.