Aké faktory súvisia s presnosťou plastovej formy?

- 2022-11-15-

Aké faktory súvisia s presnosťou plastovej formy?

Tento deň pre priateľov, aby sa porozprávali o základných krokoch vstrekovania, vstrekovanie je veľmi populárna výrobná zručnosť, realizáciu procesu nemožno oddeliť od troch základných krokov, respektíve návrhu produktu, návrhu formy a výrobného procesu, z ktorého sa skladá troch obrysových prvkov vstrekovania. Aké zručnosti môžu podporiť lepšiu realizáciu týchto prepojení práce?

Dizajn produktu je intenzívnym aspektom výrobného procesu vstrekovania. Precízny dizajn má dosiahnuť želaný cieľ na príjemnú úroveň, ale môže to vyžadovať veľa kreativity. Dizajn produktu sa zvyčajne vykonáva pomocou počítačovej podpory dizajnu a niekoľkých špecifických techník, aby sa predišlo chybe vysokej ceny v procese navrhovania produktu čo najsymetrickejšie rozhodnutia o hrúbke steny a postupný prechod z jednej hrúbky na druhú, keď sa hrúbka zmení. nevyhnutné.

Rovnako intenzívne je vyhýbanie sa tlakom na architektonický dizajn, ako sú uhly 90 stupňov alebo menej. Tím skúsených konštruktérov bude schopný spolupracovať pri navrhovaní a zlepšovaní rôznych riešení tak, aby vyhovovali zložitosti konkrétneho projektu a poskytovali pevný základ pre bezproblémovú implementáciu vstrekovania.

Proces vstrekovania nemôže ignorovať iný dizajn formy, pretože celkový dizajn produktu, dizajn formy je ďalší v procese vstrekovania, ktorý chráni pred nedostatkami príležitosti. Nesprávna schéma návrhu spôsobí otázku odformovania návrhu, strávi veľa času a peňazí.


Keď je produkt presne navrhnutý, skonštruovaný a vylisovaný, je čas začať s realistickou výrobou, ktorá je základom procesu vstrekovania. Termoset alebo termoplastický materiál vo forme peliet prechádza cez násypku do ohrievacieho valca, plast sa ohrieva na prednastavenú teplotu veľkou skrutkou cez dvierka a formu.

Akonáhle sa dostanú do formy, častice zostanú na mieste, aby počas plánovaného obdobia chladenia vyvinuli správny tlak. Po dosiahnutí potrebného času je možné formovať formu. Tento cyklus sa opakuje znova a znova a môže sa použiť na výrobu častí vstrekovania hromadne.

Stručne povedané, proces vstrekovania musí mať dokonalý plán ako návod, aby sa vytvorila vysoká súlad, účinnosť a krásna forma na prípravu výroby. Pridajte užitočnú komunikáciu a zaistite transparentnosť počas celého procesu navrhovania, čím získate vznešené diely na vstrekovanie.

Presnosť plastovej formy sa odráža hlavne v presnosti obrábania častí formy a zodpovedajúcej presnosti súvisiacich častí formy, čo je všeobecný index. Vysokokvalitné plastové diely formy sú podmienkou pre zaistenie presnosti formy, ale bez dobrého formovacieho zariadenia nie je možné vyrobiť vysoko presnú formu. Aj keď je technológia spracovania foriem obmedzená, presnosť bežnej formy by mala byť koordinovaná s presnosťou častí produktu.

Presnosť matrice meraná v nepracujúcom stave je statická presnosť matrice. V pracovných podmienkach ovplyvnených pracovnými podmienkami sa hodnota statickej presnosti plastovej formy Wuhan mení, čo sa nazýva dynamická a statická presnosť. Dynamická a statická presnosť matrice má praktickú úlohu v praktickej výrobe.

Hlavné komponenty, ktoré ovplyvňujú presnosť plastovej formy Wuhan, sú nasledovné.

(1) Presnosť produktu. Presnosť pracovných častí formy je vyššia ako presnosť častí produktu. Čím vyššia je presnosť častí produktu, tým vyššia je presnosť pracovných častí matrice. Presnosť formy nielen jednoducho ovplyvňuje presnosť častí produktu, ale má tiež veľký vplyv na výrobný cyklus a výrobné náklady formy.


(2) Úroveň technológie spracovania foriem. Úroveň technických prostriedkov ako je presnosť obrábania a automatizácia zariadení na spracovanie foriem je základnou podmienkou zabezpečenia presnosti foriem. Presnosť matrice do značnej miery závisí od úrovne technológie spracovania matrice.

(3) Technická úroveň inštalatéra foriem. Záruka presnosti lisovnice si vyžaduje vysokoúrovňového lisovníka, aby si uvedomil, najmä krásna hodnota drsnosti povrchu povrchu závisí hlavne od lisovníka. Technická úroveň inštalatéra formy je preto zložkou napätia, ktorá ovplyvňuje presnosť formy.