Aké sú spaľovanie produktov vstrekovania?

- 2022-09-24-

Aké sú spaľovanie produktov vstrekovania?

V procese vstrekovania sú výrobky na vstrekovanie kvôli vysokej teplote. To môže ľahko spôsobiť spálenie plastových častí. Dnes si urobíme bilanciu, aké faktory spôsobia prepálenie produktov vstrekovania.

1. Pretrhnutie unášača spôsobuje problémy s pálením

Tavenina sa vstrekuje do typovej dutiny pri vysokej teplote, vysokej rýchlosti a vysokom tlaku. V tomto prípade je veľmi ľahké spôsobiť prasknutie. Na povrchu taveniny sa objavujú vodorovné zlomy a rozbitá oblasť sa nahrubo premieša s plastovou povrchovou vrstvou za vzniku pasty. Objavil sa aj fenomén horenia.

Podstata prasknutia tavením je spôsobená elastickým správaním vysokej taveniny polyméru. Keď tavenina prúdi v rúrke, tavenina v blízkosti valca je frurovávaná stenou rúrky, napätie je veľké, rýchlosť toku roztavenej hmoty sa porovnáva s malou, akonáhle je tavenina vstreknutá z dýzy, napätie steny rúrky zmizne, a rýchlosť toku taveniny strednej časti rúrky je extrémne vysoká. Tavenina na stene rúrky je unášaná taveninou v strede. Relatívne kontinuálne bude rýchlosť prúdenia vnútornej a vonkajšej taveniny prestavovaná tak, aby smerovala k priemernej rýchlosti.

Po druhé, veľkosť rýchlosti vstrekovania spôsobí spálenie

Počas procesu vstrekovania taveniny má rýchlosť vstrekovania vstrekovania veľký vplyv na vzhľad plastového dielu. Keď je prúdiaci materiál pomaly vstrekovaný, roztavený prúdiaci stav je prúdenie vrstvy; keď rýchlosť vstrekovania stúpne na určitú hodnotu, stav prietoku postupne postupne postupne postupne postupne postupne postupne postupne postupne sa postupne postupne postupne postupne. Premeňte sa na turbulentné prúdenie. Za normálnych okolností je povrch plastových dielov tvorený prúdením vrstiev relatívne svetlý a plochý. Plastové diely vytvorené v podmienkach toku majú nielen plaky na povrchu, ale aj vnútorné póry sú náchylné na vytváranie. Rýchlosť vstrekovania by preto nemala byť príliš vysoká a prietokový materiál by mal byť riadený vo vrstvenom stave.

Po tretie, teplota taveniny je príliš vysoká

Teplota taveniny je príliš vysoká, čo môže ľahko spôsobiť rozklad taveniny a koksovanie, výsledkom čoho sú škvrny na povrchu plastových dielov. Vo všeobecnosti by rotácia skrutky vstrekovacieho stroja mala byť menšia ako 90 otáčok za minútu a protitlak menší ako 2 MPa. Podstata Ak je čas otáčania pri vrátení skrutky počas procesu formovania príliš dlhý, môže sa vytvárať nadmerné trecie teplo, rýchlosť skrutky sa môže primerane zvýšiť, cyklus formovania sa predlžuje, protitlak skrutky sa zvyšuje, teplota zväčšuje sa plniaca časť trubice a používajú sa suroviny so zlým mazaním. Metódy prekonané.

Po štvrté, zlyhanie formy

Ak sú výfukové otvory formy zablokované anticipientom vyzrážaným formou a surovinami, nastavenia výfuku formy nie sú dostatočné alebo je poloha nesprávna a rýchlosť nabíjania je príliš vysoká. Podstata V tomto ohľade by sa mala odstrániť prekážka, mal by sa znížiť výkon formovania a mal by sa odstrániť výfuk z formy. Určenie tvaru a umiestnenia otvoru formy je tiež veľmi dôležité. Pri navrhovaní by sa mal plne zvážiť stav roztaveného toku a výfukový výkon formy.