Aký je dôvod nestabilnej farby vstrekovania plastových výrobkov?

- 2022-09-23-

Aký je dôvod nestabilnej farby vstrekovania plastových výrobkov?


Plastové výrobky sú veľmi časté pri výrobných chybách a existujú rôzne farebné výrobky. Avšak počas procesu vstrekovania rovnakej šarže výrobkov sa často vyskytuje fenomén farebnej odchýlky. Aký je dôvod? Ako to vyriešiť? Dnes vám na túto otázku odpovie redaktor Huanke Precision.

1. Najprv sa skontroluje teplota vstrekovacieho stroja. Farba je nestabilná, čo súvisí s vysokou a nízkou teplotou vstrekovacieho stroja. Pri spracovaní plastovej škrupiny je potrebné ju najskôr skontrolovať.

2. Nastavenie protitlaku je príliš veľké, výrobný cyklus je nestabilný, výrobný cyklus je nestabilný a pri jazde alebo zastavení sa môže zmeniť farba.

3. Mixér nezmiešal toner so surovinami podľa procesu miešania. Napríklad nedostatok času, nejednotnosť v spôsobe alebo poradí vstupov môže viesť k nerovnomernej farbe. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je farba nestála, preto je dôležitá aj kontrola pri spracovaní plastových obalov.

farba plastovej fľaše

4. V dôsledku vysokej vlhkosti suroviny sa viskozita vo vnútri nerozšírila a konečná farba spracovania plastov bude nestabilná.

5. Počet opätovne použitých materiálov trysiek je malý, čo má väčší vplyv na vstrekované diely svetlej farby.

6. Rôznorodosť surovín je nejednotná. Keďže základná farba každej suroviny je iná, farba toho istého listu na vstrekovanie tonera je odlišná. Dokonca aj od rovnakého dodávateľa sa môžu vyskytnúť odchýlky vo farbe pozadia v závislosti od čísla šarže surovín. Preto pri produktoch, ktoré vyžadujú farebnú odchýlku, musí byť farba pozadia každej šarže suroviny kontrolovaná, aby bola konzistentná alebo nie.

7. Kvalita tonera je príliš nízka a farba je nestabilná, ak toner nie je odolný voči teplu alebo nie je vhodný pre suroviny.