Ako vyriešiť matný povrch vstrekovaných dielov

- 2022-08-24-

Ako vyriešiť matný povrch vstrekovaných dielov

Vstrekovacie závody sa pri spracovaní vstrekovaných dielov často stretávajú s výrobkami s nedostatočným leskom. Nízky lesk znamená, že povrch je tmavý a matný a priehľadnosť priehľadných produktov je nízka. Existuje veľa dôvodov pre slabý lesk. Všeobecné chyby lesku povrchu výrobku možno rozdeliť do nasledujúcich troch typov: zlyhanie formy, nesprávne podmienky formovania, nesprávne použitie surovín.

1. Porucha vstrekovacej formy
Pretože povrch plastovej časti je reprodukciou povrchu dutiny vstrekovacej formy, ak má povrch vstrekovacej formy chyby, ako sú škrabance, korózia, mikrootvory atď., bude reprodukovaný na povrchu vstrekovacej formy. plastová časť, čo má za následok slabý lesk. Ak je povrch dutiny mastný a vlhký, povrch plastovej časti bude tmavší. Preto by mal mať povrch dutiny vstrekovacej formy dobrú povrchovú úpravu. Povrch dutiny formy je potrebné udržiavať v čistote a včas odstrániť škvrny od oleja a vody. Typ a množstvo uvoľňovacieho činidla by mali byť vhodné.

Na kvalitu povrchu plastového dielu má veľký vplyv aj teplota vstrekovacej formy. Vo všeobecnosti majú rôzne typy plastov rôzny povrchový lesk pri rôznych teplotných podmienkach a teplota vstrekovacej formy nemôže byť príliš vysoká alebo príliš nízka, čo môže viesť k slabému lesku.

Okrem toho je sklon odformovania vstrekovacej formy príliš malý, hrúbka sekcie sa náhle zmenila, rebrá sú príliš hrubé, sekcia vtoku a žľabu je príliš malá, strihový účinok vtokového systému je príliš veľký a vstrekovacia forma nie je vyčerpaná. kvalita, čo má za následok slabý lesk povrchu.

2. Nesprávne používanie surovín
Nedostatok surovín môže viesť aj k slabému povrchovému lesku plastových dielov.

Dôvod: Obsah vlhkosti vo formovacej surovine je príliš vysoký a prchavé zložky kondenzujú na stene dutiny vstrekovacej formy a počas procesu formovania, čo má za následok slabý povrchový lesk plastových dielov. Spôsob úpravy: Suroviny by mali byť predsušené.

Odfarbenie surovín alebo farbív má za následok slabý lesk. Mali by sa používať suroviny a farbivá odolné voči vysokým teplotám.

Tekutosť surovín je príliš slabá, povrch plastových častí nie je hustý a lesk je slabý. Vymeňte za živicu s lepším prietokom alebo pridajte správne množstvo maziva a zvýšte teplotu spracovania.

Ak sú v surovinách primiešané nečistoty, nové materiály by sa mali včas vymeniť.

3. Nevhodné podmienky formovania
 
Ak je rýchlosť vstrekovania príliš vysoká alebo príliš pomalá, vstrekovací tlak je príliš nízky, čas zdržania je príliš krátky, posilňovací tlak nie je dostatočný, otvor dýzy je príliš malý alebo teplota je príliš nízka, disperzia vlákna vystužený plast je príliš slabý, teplota valca je príliš nízka, tavenina Slabá plastifikácia a nedostatočné zásobovanie môže viesť k slabému lesku povrchu plastových dielov. Dôvody výskytu by sa mali podrobne analyzovať a následne upraviť.

Samozrejme, v každodennej produkcii môže byť problémov oveľa viac, než sú vyššie uvedené aspekty, takže pri riešení je potrebné spoliehať sa na bohaté skúsenosti z minulosti a súvisiace znalosti.