Výber a riešenie plastov odolných voči vysokej teplote pre vstrekované diely

- 2022-07-30-

Výber a riešenie plastov odolných voči vysokej teplote pre vstrekované diely

Vysokovýkonné plastové profily sú vytláčané vákuovaním, ktoré má lepšiu hustotu ako plastové diely a zároveň sa vyhýba defektom, ako je znížená pevnosť zvarových línií spôsobená vstrekovaním dielov; high-tech profily sú vhodné pre malé série a diely s vysokým dopytom. Vysokovýkonné plastové profily pokrývajú okrem iného plechy, tyče a rúry.


①Profil PPS PPS vykazuje vynikajúce komplexné vlastnosti v chemickom a vysokoteplotnom prostredí, vrátane odolnosti proti opotrebeniu, vysokej nosnosti a rozmerovej stability. PPS je vhodný pre aplikácie, kde sú defektné PA, POM, PET, PEI a PSU a PIPEEK a PAI sú príliš drahé a musia byť nahradené ekonomickejšími materiálmi. Pretože TECHRON HPV PPS má rovnomerne rozloženú vnútornú mazivosť, vykazuje vynikajúcu odolnosť proti opotrebovaniu a nízky koeficient trenia. Prekonáva nedostatky vysokého koeficientu trenia čistého PPS a predčasné opotrebenie zodpovedajúceho povrchu pohyblivých častí spôsobené PPS vystuženými sklenenými vláknami. Niet pochýb o tom, že tieto vlastnosti a vynikajúca chemická odolnosť robia TECHRONHPV PPS široko používaným v rôznych priemyselných zariadeniach, ako sú priemyselné sušiace a potravinárske pece, chemické zariadenia, mechanické ložiská a elektrické izolačné systémy.

2. Vysoko kvalitný polymér PEI profilu má vynikajúcu tepelnú silu (dlhodobá teplotná odolnosť 180 °C a tuhosť, vysoká tvrdosť, dobrá odolnosť proti opotrebovaniu a vynikajúce elektrické vlastnosti, vďaka čomu je mimoriadne vhodný pre elektrické/elektronické aplikácie. Izolácia diely a rôzne konštrukčné komponenty, ktoré vyžadujú vysokú pevnosť a tuhosť pri vysokých teplotách. Pre svoju dobrú odolnosť voči hydrolýze sa široko používa v oblasti zdravotníckych zariadení a analytických nástrojov; Hotový materiál vďaka ultra vysokej teplote topenia PEI má dobré tepelnoizolačné vlastnosti.PEI má tiež vynikajúce mechanické vlastnosti, elektrické izolačné vlastnosti, odolnosť voči žiareniu, odolnosť voči vysokým a nízkym teplotám a odolnosť proti opotrebeniu a možno ho ohrievať mikrovlnami.

3. Profily PES majú vynikajúce tepelné vlastnosti a oxidačnú stabilitu a teplota nepretržitého používania PES je 180 ℃ potvrdená UL. Nerozpustný v polárnych rozpúšťadlách, ako sú ketóny a niektoré chloridy uhlíka obsahujúce halogén, odolný voči hydrolýze, väčšine kyselín, zásad, esterov, uhľovodíkov, alkoholov, olejov a tukov. Má dobrú húževnatosť, tuhosť a odolnosť proti opotrebovaniu, vysokú tvrdosť a vynikajúce elektrické vlastnosti.
4. Profil zdroja PSU je mierne jantárový amorfný priehľadný alebo priesvitný polymér s vynikajúcimi mechanickými vlastnosťami, vysokou tuhosťou, odolnosťou proti opotrebovaniu, vysokou pevnosťou a zachovaním vynikajúceho esterového výkonu aj pri vysokých teplotách. Rozsah je -100 ~ 150 ℃, teplota pri dlhodobom používaní je 160 ℃, teplota pri krátkodobom používaní je 190 ℃ a tepelná stabilita je vysoká. Má dobrú radiačnú stabilitu, nízky obsah iónových nečistôt a dobrú chemickú a hydrolytickú odolnosť.

5. Profil PAI PAI tiež vykazuje vynikajúcu rozmerovú stabilitu v širokom rozsahu teplôt. Tento materiál sa väčšinou používa v aplikáciách s extrémne vysokou odolnosťou proti opotrebovaniu, ako sú nemazané ložiská, utesnené rozperné krúžky ložísk a časti piestových kompresorov. Vďaka svojej vlastnej odolnosti voči vysokej teplote, dobrej rozmerovej stabilite a dobrej opracovateľnosti sa často používa pri výrobe presných dielov pre high-tech zariadenia. Vďaka svojej dobrej elektrickej izolácii je široko používaný v oblasti elektrických komponentov.

6. Polyfenylénéter vystužený polystyrénom pre PPO profily je amorfný materiál a jeho pracovná teplota je približne -50~105 °C. Má vysokú rázovú húževnatosť, nízku absorpciu vody, vysokú rozmerovú stabilitu a nie je náchylný na tečenie. Jeho elektrický výkon v zásade nie je ovplyvnený frekvenciou zaťaženia, takže môže byť široko používaný v elektrickom poli. Výhody: dobrá rozmerová stálosť, nízke tečenie, tepelná odolnosť, vysoká rázová húževnatosť, nízka absorpcia vody, dobré elektrické vlastnosti v širokom frekvenčnom rozsahu, nie je ľahké hydrolyzovať, ľahko sa spája, veľmi nízka hmotnosť. Nevýhody: Nie je odolný voči sýtenej vode, Typické aplikácie: Izolácia v elektrotechnickom priemysle, komponenty potravinárskeho priemyslu, remenice hriadeľa a ozubené kolesá.

7. Profil PA6+MoS2, tento druh PA6 je pridaný so sulfidom molybdénovým. V porovnaní s obyčajným PA6 sa zlepšila jeho tuhosť, tvrdosť a rozmerová stabilita, ale znížila sa rázová húževnatosť a zlepšil sa účinok disulfidu molybdénu na tvorbu zŕn. Kryštalická štruktúra zlepšuje odolnosť materiálu proti rezu a opotrebovaniu. Materiál sa v súčasnosti používa v Číne vo vysokorýchlostných odolných ložiskách, puzdrách, ozubených kolesách atď.

⑧ Antistatické ESD profily, antistatické produkty sa väčšinou používajú na niektorých citlivých elektronických súčiastkach vrátane pevných diskov a dosiek plošných spojov atď., a sú tiež vynikajúcou voľbou pre zariadenia na manipuláciu s materiálom, vysokorýchlostné elektronické kefy a kopírovacie zariadenia. Nespoliehajú sa ani na atmosférické prostredie, ani sa nedostanú na povrch. Spracovaná na získanie schopnosti vybíjania, generovaná statická elektrina môže byť ľahko vybitá pozdĺž povrchu komponentu.