Duratron® PAI

- 2022-07-19-

Duratron® PAI
 
Polyamid-imidové (PAI) profily Duratron PAI sú dobre zavedené, široko používané a osvedčené v extrúznych aj formovacích triedach. Pri vysokoteplotných aplikáciách tento pokrokový materiál spája vynikajúce mechanické vlastnosti s veľmi dobrou rozmerovou stabilitou.
Duratron PAI je najvýkonnejší, taviteľný plast. Má vynikajúcu odolnosť voči vysokým teplotám. Funguje pri vysokých záťažových tlakoch a trvalých teplotách až do 260 °C. Diely vyrobené z profilov Duratron majú vyššiu pevnosť v tlaku a náraze ako väčšina moderných technických plastov.
Extrémne nízky koeficient lineárnej tepelnej rozťažnosti Duratron PAI a vysoká odolnosť proti tečeniu mu poskytujú vynikajúcu rozmerovú stabilitu. Duratron PAI je amorfný materiál s teplotou skleného prechodu 280°C.
 
Duratron T4301 PAI
V porovnaní s neplnenými triedami má Duratron T4301 PAI (farba: čierna), s prídavkom PTFE a grafitu, vyššiu odolnosť proti opotrebovaniu, nižší koeficient trenia a nižšiu tendenciu k lepeniu a v širokom rozsahu teplôt má vynikajúcu rozmerovú stabilitu . Tento extrúzny materiál Duratron PAI vyniká v aplikáciách s vysokým trením, ako sú nemazané ložiská, tesnenia, klietky ložísk, komponenty piestových kompresorov a ďalšie. Duratron T4501 PAI využíva lisovací proces, ktorý je zložením podobný ako Duratron T4301 PAI a zvyčajne sa vyberá, keď sú potrebné profily veľkých rozmerov.
Ložisková klietka
Extrémne nízka miera rozťažnosti a vynikajúca odolnosť proti opotrebovaniu Duratron T4203 a T4301 PAI umožňujú ložiskám pracovať pri vyšších rýchlostiach a dlhšej životnosti dielov. (nahrádza predchádzajúce materiály: oceľový kryt, kalená oceľová guľa, bronzové puzdro)
Duratron T4501 PAI
Duratron T4501 PAI (farba: čierna) je vynikajúci pre bežné opotrebiteľné diely. Má vysokú pevnosť v tlaku a môže niesť väčšie záťažové tlaky. Má podobné zloženie ako Duratron T4301 PAl a zvyčajne sa vyberá, keď sa vyžadujú veľké profily.
Duratron T5530 PAI
Tento 30% materiál vystužený sklenenými vláknami (farba: čierna) má vyššiu tuhosť, pevnosť a odolnosť proti tečeniu ako iné materiály zo série Duratron PAI. Je ideálny na použitie ako konštrukčný prvok, ktorý vydrží statické zaťaženie pri vysokých teplotách po dlhšiu dobu. Okrem toho Duratron T5530 PAI vykazuje vynikajúcu rozmerovú stabilitu pri teplotách do 260 °C a je veľmi obľúbený pre presné súčiastky, napríklad v elektronickom a polovodičovom priemysle. Keď sa Duratron T5530 PAI používa ako posuvná časť, je potrebné vziať do úvahy možné opotrebovanie sklolaminátu na protiľahlých plochách.
Hniezda a zásuvky na čipy
Komponenty vyrobené z Duratron T5530 PAI majú zvýšenú a predĺženú spoľahlivosť testovacieho spoja a životnosť komponentov vďaka ich rozmerovej stabilite v širokom rozsahu teplôt.